Aanmelden & info

Datum & tijd
donderdag 27 mei
14.00 uur / 15.30 uur
Locatie
Digitaal - MS Teams
Lamborghinilaan 4 4, Oud-Beijerland

Presentatie GOED Omgaan met dementie

Ben jij al bekend met de GOED methode? De GOED methode helpt je om dementie te herkennen, mensen met dementie beter te begrijpen en te benaderen.

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Het begint met herkennen van dementie en weten hoe je omgaat met iemand met dementie. 

In deze online variant op de GOED training leer je hoe je op een goede manier kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de presentatie gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel kijken we naar situaties die voorkomen in de dageljkse praktijk. Tot slot bepreken we hoe je het geleerde kunt toepassen en geven we tips.

Programma

  • Introductie
  • Informatie over dementie en soorten dementie
  • Het herkennen van dementie
  • Omgaan met mensen met dementie: GOED-methode
  • Situaties uit de praktijk

Alvast oefenen?

Wil je alvast een voorproefje nemen op de training? In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Je kunt je aanmelden met jouw e-mailadres. Hiermee teken je de petitie voor een dementievriendelijk Nederland en kun je direct de gratis training starten.

Doe de training

Dementievriendelijke Hoeksche Waard

Het project Dementievriendelijke Hoeksche Waard gaat uit van een dementievriendelijke Hoeksche Waard, waarbij het doel is om alle inwoners bekend te maken met de verschijnselen van dementie en hoe zij hiermee om kunnen gaan.

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar verwachting tot 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving en op hun eigen leven.

Maatschappelijk & Sociaal Makelaar (Cromstrijen en Korendijk)

06-82845201 lokaal tarief

Corine Velthuyzen - Maatschappelijk & Sociaal Makelaar (Cromstrijen en Korendijk)