Aanmelden & info

Datum & tijd
woensdag 21 april
10.00 uur / 11.30 uur
Locatie
Digitaal - MS Teams
Lamborghinilaan 4 4, Oud-Beijerland

Introductie Positieve Gezondheid

Ben jij al bekend met Positieve Gezondheid?

Positieve gezondheid benadert de gezondheid van mensen om een brede manier, waar niet alleen of juist niet de lichamelijke gezondheid als uitgangspunt wordt genomen, maar het welbevinden op een brede manier wordt bekeken. Het accent ligt niet op de klachten en gezondheidsprobelemen die mensen ervaren, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.
 

Met Positieve Gezondheid voer je gesprekken die tot verrassende uitkomsten kunnen leiden. Zo kan blijken dat achter een gezondheidsklacht een heel ander probleem schuil gaat. Ook is het verbluffend hoe goed mensen zelf vaak weten wat er nodig is om hun gezondheidssituatie te verbeteren. De beste raadgever? Dat zijn zij zelf.

Tijdens deze introductie kijken we naar de methode, hoe je deze kunt toepassen en wat het jou en mensen zelf oplevert om op deze manier met mensen in gesprek te gaan.

Inhoud:

  • Introductie Positieve Gezondheid
  • De zes dimensies van positieve gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren.
  • Positieve gezondheid als methode: Het spinnenwebdiagram
  • Voordelen van werken met positieve gezondheid: Meer gezondheid en welzijn, betere samenwerking en afstemming, meer werkplezier, Betrekken burgers bij beslissingen en Beheersing zorgkosten
  • Het andere gesprek

Voor wie:

Doelgroep: deze training is bedoeld voor mensen die in hun (vrijwilligers)werk contacten hebben met mensen waarbij positieve gezondheid een manier is om nog beter aan te sluiten bij de persoonlijke behoeften en aan te sluiten bij wat voor hem/haar belangrijk is in het leven.

Door wie:

De voorlichting wordt u aangeboden door het Vrijwilligerscollege Hoeksche Waard. 

Maatschappelijk & Sociaal Makelaar (Cromstrijen en Korendijk)

06-82845201 lokaal tarief

Corine Velthuyzen - Maatschappelijk & Sociaal Makelaar (Cromstrijen en Korendijk)